Tlačová správa 2015

Tlačová správa Body Art Show 2015.

13.11.2015

Hotel Bratislava žiaril v piatok večer farbami. Brilantné majstrovstvo obliekania ľudských tiel do farieb očarilo viac ako stovku nadšených divákov.

Druhú slovenskú Body Art Show pripravila spoločnosť SHARMANT Production, ktorá v priestoroch bratislavského hotela privítala vzácnych hostí. Bodypainterov zo Slovenska a Česka. Odborná aj laická verejnosť s úžasom sledovala unikátne predstavenie bodypainterov, maľujúcich nezvyčajné obrazy priamo na nahé telá krásnych modeliek.

Netradičné umenie bodypaintingu oblieka ľudské telá do farieb. Maľovanie tela a tváre, patrí k najstarším ľudským umeleckým prejavom. V mnohých kultúrach a civilizáciách predstavovala maľba na telo neodmysliteľnú súčasť náboženských či sviatočných rituálov. Ľudia verili, že ak nadobudnú podobu istého živočíšneho druhu, získajú tým aj jeho silu a obratnosť. Bodypaiting je v dnešnom svete zábavou aj umením zároveň, ktoré niektorí tvorcovia doviedli k dokonalosti. Maľovanie na telo sa prirodzene spája s nahotou a práve tá je tou pravou prímesou, ktorá dodáva celému majstrovstvu špecifickú príchuť. Žiadne umelecké dielo nedokáže tak provokovať a zároveň tak očariť ako krásne krivky zahalené pod rúškom farieb.

Umenie zaznávané aj ospevované, telá nahé a predsa oblečené, realitu aj dokonalú ilúziu predviedli publiku najlepší slovenskí a českí bodypainteri - Marta Gejdošová, Maya Urbanová, Anička Kružliaková, Tibor Vrtík, Ján Xavier Melíšek, Zdenka Rylka Dovalyová, Michaela Rašková a Ivan Gaštanko Planka.

Výnimočný večer obohatil aj originálny program. Maľovanie tela modelky priamo pred zrakmi divákov, tanečné a spevácke vystúpenie Janka Slezáka, Marcely Molnárovej, dievčenskej dancehallovej skupiny Badd Fyah, dych vyrážajúci tanec s hadmi a unikátna svetelná LED show. Súčasťou programu bola aj módna prehliadka módneho domu Lombardi Fashion House. V úlohách modeliek a modelov sa objavili známi slovenskí herci, speváci, moderátori a televízni redaktori / Janko Slezák, Marcela Molnárová, Noro Meszároš, Gabika Škrabaková Kreutz, Ján Greššo, Marika Studeničová, Ady Hajdu, Zuzka Vačková, Vlado Voštinár, Andrea Šprochová Martin Kaprálik, Michaela Kapráliková, Ľubomír Bukový, Andrea Karnasová a Mirka Ondrejčíková/, ktorí sa rozhodli svojou účasť podporiť charitatívny rozmer celej akcie.

Umelci a organizátori venovali výťažok z podujatia Občianskemu združeniu na pomoc detskej onkológii v Bratislave.

Čerešničkou na torte tohto výnimočného večera bol krst bodypainting kalendára Marty Gejdošovej, za účasti krstnej mamy, svetovo uznávanej bodypainterky z Viedne Belly Volen.

Unikátna prehliadka, sľubujúca vzrušujúci zážitok splnila očakávania publika, aj samotných organizátorov.

Garantom podujatia BodyArt Show bola známa vizážistka Marta Gejdošová, majiteľka salónu krásy SHARMANT, ktorá sa bodypaintingu venuje už niekoľko rokov a od roku 2011 je, ako jediná zo Slovenska, členkou World Bodypainting Association.

Organizátorom podujatia bola produkčná spoločnosť SHARMANT s.r.o.. Tvorba a realizácia atraktívnych sprievodných programov pre spoločenské a firemné podujatia. www.sharmant.eu